Go to Top
glossary
Ειδικό Λεξιλόγιο

 

 • Ayurveda

Τονωτικό μασάζ, βασισμένο στην πανάρχαια ινδική παράδοση. Πραγματοποιείται με ζεστό λάδι, ανακουφίζει τους μυς, λύνει τους κόμβους έντασης και αναζωογονεί το σώμα και το πνεύμα.

 

 • Μπαλινέζ μασάζ – Balinese massage

Το μασάζ Balinese είναι απαλό και δίνει μια πολύ χαλαρή αίσθηση στον ασθενή. Αυτή η τεχνική περιέχει ρολάρισμα του δέρματος, skin rolling, μαλάξεις, απαλά κτυπήματα, κ.τ.λ. Ο θεραπευτής εφαρμόζει αρωματικά λάδια κατά τη διάρκεια του μασάζ. Λέγεται ότι η ροή του οξυγόνου στο αίμα του ασθενούς αυξάνει σαν αποτέλεσμα της θεραπείας. Εναλλακτικά χρησιμοποιούνται και ζεστές πέτρες.

 

 • Περιτύλιξη Σώματος – Body Wrap

Ζεστά, υγρά λινά σεντόνια τυλίγουν σαν κουκούλι το σώμα σας, ενώ ένα δεύτερο στρώμα από βαμβακερά ή Mylar (ενισχυμένο πολυεστερικό υλικό) καλύμματα το υπερκαλύπτει. Ορισμένες φορές η περιτύλιξη γίνεται με σεντόνια εμποτισμένα σ’ ένα μίγμα βοτάνων ή φύκια, ενώ μπορεί ν’ ακολουθήσει η εφαρμογή μάσκας από λάσπη με μεταλλικά στοιχεία ή μάσκας θαλασσοθεραπείας. Στο μέτωπό σας θα πρέπει να εφαρμόζονται δροσερές κομπρέσες ώστε να κρατήσουν τη θερμοκρασία σας σε φυσιολογικά επίπεδα. Σε περίπτωση που αισθανθείτε άβολα μπορείτε να αφήσετε τα χέρια σας έξω από τα καλύμματα.

 • Κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι μια ενδογενής αλλαγή στη συνοχή του δέρματος που εμφανίζεται στις γυναίκες από την εφηβεία και μετά. Εμφανίζεται συνήθως σαν παραμόρφωση του δέρματος εξωτερικά και εσωτερικά. Αποτελεί μία μορφή συσσωρευμένου λίπους κάτω από τον υποδόριο ιστό του δέρματος μας που δεν μπορεί να μεταβολισθεί εύκολα από τον οργανισμό μας. Δεν επηρεάζεται από το σωματικό βάρος, για αυτό το λόγο παρατηρείται στην πλειοψηφία των γυναικών ανεξαρτήτως αν έχουν παραπάνω κιλά. Εμφανίζεται κυρίως στους μηρούς, στην περιοχή των γλουτών, στην κοιλιακή χώρα και λιγότερο στα χέρια των γυναικών.

 

 • Βαθύ Μυϊκό Μασάζ

Το βαθύ μασάζ είναι ένα έντονο πρόγραμμα επανορθωτικού ή θεραπευτικού μασάζ που εφαρμόζεται σε μεμονωμένους μύες. «Ξεκολλά» τις ίνες των μυϊκών ιστών, ενώ απελευθερώνει την ένταση, απομακρύνει τις τοξίνες και βοηθά τους μύες να επαναλειτουργήσουν με όλες τους τις δυνατότητες. Με την εφαρμογή βαθιάς μυϊκής πίεσης και διαγώνιας τριβής των ινών, ώστε να αυξάνεται η λεμφική ροή και να διευκολύνεται η κυκλοφορία του αίματος, δημιουργεί μία παρατεταμένη κατάσταση μειωμένης μυϊκής έντασης.

 

 • Αποτοξίνωση

Η αποτοξίνωση, επίσης γνωστή ως κάθαρση, είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται συχνά για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του πεπτικού συστήματος και να τονωθούν τα όργανα του σώματος που ευθύνονται για τον καθαρισμό και την αποβολή. Με σωστή και περιοδική χρήση, η αποτοξίνωση είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την προώθηση και διατήρηση της καλής υγείας.

 

 • Αιθέρια Έλαια

Τα αποστάγματα των φυτών μπορούν να έχουν επίδραση σε όλο το σώμα. Τρόπος δράσης: Στο δέρμα, διαλύοντας την άνω στρώση των νεκρών κυττάρων, βελτιώνουν την υφή του, προσθέτουν απαλότητα, διέγερση και τόνωση. Στο νευρικό σύστημα, ηρεμώντας και καταπραύνοντας τις απολήξεις των νεύρων, δημιουργούν ένα αίσθημα ευφορίας. Ομαλοποιούν τη λειτουργία των αδένων. Στους μύες, ανακουφίζοντας από την κούραση, μειώνοντας τον πόνο και την ακαμψία, βελτιώνουν την αντοχή και την ελαστικότητά τους. Στο αίμα και στη λέμφο, αυξάνοντας τον μεταβολισμό, βοηθούν στη μείωση του βάρους.

 

 • Μασάζ με ζεστές πέτρες

είναι μια ειδική μέθοδος μασάζ που χρησιμοποιεί ως μέσο μάλαξης λείους , θερμασμένους μέσα σε νερό λίθους . Μερικές φορές χρησιμοποιούνται λίθοι όχι θερμασμένοι (π.χ. σε καταστάσεις φλεγμονών) και μερικές γίνεται συνδυασμός θερμών και δροσερών λίθων. Η χρήση τους συνδυάζεται επίσης με λάδι μασάζ η και με αιθέρια έλαια . Τα οφέλη του hot stone massage είναι: χαλάρωση των μυϊκών εντάσεων-πόνων από διαστρέμματα και θλάσεις, βελτίωση της κυκλοφορίας , ανακούφιση σε ρευματικούς και αρθριτικούς πόνους , ινομυαλγίες , προεμηννορησιακό σύνδρομο (πόνους περιόδου), οσφυαλγίες , μείωση του στρες και της έντασης, της αϋπνίας και συναισθηματική χαλάρωση.

 

 • Υδροθεραπεία

Εκτός από τη γνωστή ζωογόνο του δύναμη, το νερό έχει και θεραπευτικές ιδιότητες, γνωστές από την εποχή του Ιπποκράτη. Σήμερα, οι θεραπείες με τη βοήθεια του νερού περιλαμβάνονται σε αυτό που οι ειδικοί ονομάζουν υδροθεραπεία, που μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα αποτελεσματική στους χρόνιους μυϊκούς πόνους, τις ψύξεις, τα αρθριτικά κ.α. Εκτός από τη θαλασσοθεραπεία και τις διάφορες θεραπείες σε ιαματικά λουτρά, που αποτελούν δύο ξεχωριστά κεφάλαια, η υδροθεραπεία γίνεται σε θερμές πισίνες.

 

 • Oriental Μασάζ

Το παραδοσιακό Oriental Massage ακολουθεί παραδοσιακές τεχνικές της B. Αφρικής συνδυάζοντας αργές και βαθιές κινήσεις που προσφέρουν μία ολοκληρωμένη αίσθηση ευεξίας.

 • Θεραπεία με παραφίνη

Δεδομένου ότι η παραφίνη είναι βαριά σε μοριακό βάρος, αυξάνει την παροχή αίματος στην περιοχή που αντιμετωπίζεται και παγιδεύει την υγρασία στα υποκείμενα στρώματα του δέρματος, με αποτέλεσμα να ανανεώνει και να τρέφει το δέρμα. Η θεραπεία παραφίνης, μειώνει τον πόνο και την ακαμψία γύρω από τις αρθρώσεις αφαιρώντας το υπερβολικό υγρό από τον περιβάλλοντα ιστό ενώ συγχρόνως παρέχει λίπανση.

 

 • Απολέπιση

Η απολέπιση βοηθά το δέρμα να μαλακώσει και να καθαρίσει από τα νεκρά κύτταρα και τυχόν υπολείμματα. Η περιποίηση μπορεί να γίνει με τη χρήση χημικών ή φυτικών ουσιών.

 

 • Ρεφλεξολογία

Ιαπωνικό μασάζ που εφαρμόζεται συνήθως στα πέλματα, αλλά και ασκώντας πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

 

 • Θαλασσοθεραπεία

Όλες οι τεχνικές που χρησιμοποιούν συστατικά θαλάσσιας προέλευσης, όπως φύκια, θαλασσινό νερό, μάσκες προσώπου και σώματος με θαλασσινή λάσπη κ.λπ.

 

 • Μασάζ Κεφαλής

Απαλές κινήσεις που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την επιφάνεια του κεφαλιού για την αποβολή του στρες.

 • Ντους ψιλής βροχής – Vichy Shower

Ιαματική ψιλή βροχή που πέφτει στο σώμα από ειδικούς εκτοξευτήρες, με στόχο τη μυϊκή και κυκλοφορική τόνωση.